Ergofysio Fysiotheraphie Dry Needling Friesland, ook Sportblessures en Medical Taping

Outplacement

“Door een reorganisatie is mijn functie veranderd en heb ik ontslag door middel van een vaststellingovereenkomst”.
“Ik ben ontslagen en moet op zoek naar een andere baan”.

Bij een outplacement traject neem je afscheid van je huidige baan, soms gedwongen en soms in gezamenlijk overleg. Dat heeft vaak een behoorlijke impact. Daarom start je tijdens een outplacement traject met het opmaken van de balans; het bespreken van je werkzaamheden en de ontstane situatie. Soms is het nodig om eerst stil te staan bij het verlies van een baan voordat je weer positief kunt richten op de arbeidsmarkt.
Een ZKM zelfonderzoek kan daar behulpzaam bij zijn. Het ZKM zelfonderzoek brengt haarscherp je competenties passie en belemmeringen in beeld.

Een outplacement kent verschillende fases

Persoonsoriëntatie: Wie ben ik, wat is mijn kennis, wat zijn mijn kwaliteiten, valkuilen, vaardigheden, drijfveren, motivatie. Kortom je maakt een persoonsprofiel, waarin te lezen is wie je bent, wat je wil en wat je kan. Vanuit dit profiel wordt een zoekrichting gekozen.
Arbeidsmarktorientatie: Je gaat systematisch de arbeidsmarkt in kaart brengen en start met oriënterend netwerken.
Jobmarketing: Je weet wie je bent en je weet waarnaar je op zoek bent. Je weet in welke branche je zoekt en welke functies bij je lijken te passen. In deze fase ga je vooral op onderzoek uit door ondermeer te netwerken. Op die manier vergaar je veel kennis over het werkterrein.
Solliciteren: Wanneer je zeker weet welk werk je wilt gaan doen en je weet dat je keuze reëel en haalbaar is, ga je actief solliciteren. Door ook nu veel te netwerken en kenbaar te maken dat je beschikbaar. Je maakt een aansprekend linkedin profiel. Natuurlijk ga je ook solliciteren op vacatures die je op internet vindt of via via hoort. Je maakt een aansprekende brief, CV en linked-in profiel. Ook leer je hoe je een goed sollicitatiegesprek voert.

Voor wie?
Voor medewerkers die hun huidige functie gaan verlaten en bij een andere werkgever een nieuwe baan zoeken.

Wat levert het op?
Na het outplacement traject ben je optimaal toegerust om een baan te vinden. Je hebt een reëel beeld van je mogelijkheden en arbeidsmarkt perspectieven.

Belangstelling?
Maak een afspraak met Marja Steegenga voor een vrijblijvend gesprek via info@mijander.nl,
klik hier om naar de contactpagina te gaan of bel 0610325212.

Even stilstaan
is vaak een hele vooruitgang